swoosh

Luisterleerkrachten

Op Basisschool 't Schrijverke zijn er interne contactpersonen aanwezig. Zij noemen zich ook wel de 'luisterleerkrachten'
Zij hebben zich bij de leerlingen kenbaar gemaakt.
Graag willen wij u ook wat meer inlichten over deze interne contactpersonen.Hieronder is het voor u op een rijtje gezet.
 

Wie zijn de interne contactpersonen?

De interne contactpersonen van 't Schrijverke zijn Corine Holtrop, Daniëlle van den Eerenbeemt en Remco Roestenburg.
 
Corine Holtrop Danielle van den Eerenbeemt Remco RoestenburgWat doen interne contactpersonen?

Zij staan klaar staan voor alle kinderen die ergens mee zitten. De interne contactpersonen zullen het kind dan helpen om een oplossing te zoeken voor datgene. Ze luisteren naar de hulpvraag van het kind, praten er samen over en gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.
Het kan ook dat u met iets zit dat u graag vertrouwelijk wilt bespreken, dan kunt u natuurlijk ook bij deze personen terecht. Het moet wel te maken hebben met zaken die de school aangaan en het handelen van personen die bij de school betrokken zijn. Er wordt vanuit gegaan dat u in eerste instantie uw klacht of probleem richt aan degene waar het voor bedoeld is. Als u er dan niet uit komt, kunt u bij de interne contactpersonen terecht.
Zij bieden geen therapie en sturen de kinderen of uzelf door naar instanties als dat nodig is. Daarnaast wordt er geen geheimhouding beloofd. Ze zijn vooral een luisterend oor en kijken wat ze de beste oplossing vinden.Waar kunnen de kinderen terecht?

De kinderen kunnen bij Yvonne, Daniëlle en Remco terecht. Ze kunnen hen aanspreken, maar als ze dit lastig vinden kunnen de kinderen een briefje schrijven. Op dit briefje schrijven zij datgene waar ze mee zitten, daarnaast moet hun naam en de klas erop staan zodat er contact met hun opgenomen kan worden. Dit briefje kan dan in een van de 3 brievenbussen op school terecht. Er hangen twee brievenbussen bij de middenbouw en een bij de bovenbouw.  Bij de kleuters hangt alleen een poster. Bij alle brievenbussen hangt deze poster ook. Op die poster staan foto's van de interne contactpersonen. Er is voor de brievenbus gekozen om het voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te houden.Wanneer kunnen kinderen terecht?

Als de kinderen hulp nodig hebben bij iets dat ze niet zelf kunnen oplossen en het moeilijk vinden om er met anderen over te praten. De kinderen kunnen altijd een briefje in de brievenbus doen. Deze wordt 1 keer per week geleegd door de interne contactpersonen. Als zij deze briefjes lezen nemen ze die altijd serieus en gaan gelijk met het kind in gesprek.Advies voor ouders

  • Bespreek met uw kind het klassen rondje dat in het begin van het schooljaar is geweest. Hierdoor krijgt u een beeld van wat uw kind zelf over de interne contactpersonen weet.
  • Ga regelmatig met uw kind in gesprek om op de hoogte te blijven hoe het gaat met uw kind. Denk hierbij aan doorvragen.
  • Ga bij uw kind na of het weet waar het terecht kan.
  • Het is aan te raden om zelf naar de interne contactpersonen te gaan wanneer u denkt dat uw kind ergens mee zit of ergens last van heeft (zoals pestproblemen, huiselijk geweld en grensoverschrijdend gedrag).
  • Daarnaast is het belangrijk dat u uw kind erop wijst dat deze interne contactpersonen er zijn. Hierdoor kunt u een extra stimulans zijn waardoor uw kind sneller naar de interne contactpersonen durft te sturen

 
Neem contact op