swoosh

De week van respect

09-11-2023
Deze week staan we stil bij De week van respect. Tijdens deze landelijke week (van 6 tm 10 november) wordt er extra aandacht besteed aan de omgang met elkaar.
Natuurlijk werken we elke dag aan een positief klimaat waarin we ernaar streven dat iedereen zich thuis voelt. Vanuit de Respect Foundation hebben we materialen gekregen waar we in de klas mee kunnen werken. De week van respect richt zich op kinderen en jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom thuis en op school. Elke dag zetten we ons in om de kinderen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. 
Op het raam bij de conciërges is een Respectmuur gemaakt met twee grote harten waar kinderen uit alle klassen een handdruk achterlaten. Deze handdruk staat voor 'elkaar helpen, vasthouden, troosten en kennismaken'.  In de groepen 1 tm 4 worden collages gemaakt over vriendschap en aardig/lief zijn voor elkaar. De groepen 5 tm 8 maken een naamgedicht van het woord RESPECT.  Al pratend en spelend worden ook de thema's Pesten en Diversiteit gekoppeld aan Respect. Zo heeft onze jongerenwerker Bram een presentatie gegeven over Diversiteit in de groepen 7 en 8 en is de regenboogvlag gehesen. 
Neem contact op